Fremtidens digitale markedsføring

Fremtidens digitale markedsføring

Digital markedsføring er noe som har eksistert lenge, og tradisjonell markedsføring enda lengre. I dagens samfunn er digital markedsføring en viktig ressurs som ikke bare har kommet for å bli, men som også stadig er under endring. Det er derfor ekstremt viktig for virksomheter å hele tiden holde seg oppdatert og forstå viktigheten av å tilpasse seg endringene.

Målgrupper

En av de største fordelene som kommer med digital markedsføring, som ikke er mulig med tradisjonell markedsføring, er muligheten til å dele opp i grupper og nå ut til den ønskede målgruppe. Tradisjonell markedsføring som består av plakater, avisannonser osv er markedsføring som blir eksponert for alle og du aner ikke om det ender opp hos din ønskede målgruppe eller ikke. I mens med digital markedsføring kan du velge å poste annonsen din der du vet målgruppen din befinner seg så den blir eksponert for og når ut til nøyaktig den målgruppen du ønsker å nå fremfor alle andre. Ett eksempel kan være at dersom du planlegger å markedsføre for ett nytt vegansk produkt, vil det lønne seg å annonsere dette i for eksempel ett veganske nettforum fremfor ett hvilket som helst vanlig forum, da medlemmene av det veganske forumet allerede viser en interesse for en vegansk livsstil ved å være delaktig i et vegansk forum og vil derfor mest sannsynlig finne dette interessant.

På grunn av digital markedsføring vil også filterbobler og ekkokammer bidra her. Filterbobler og ekkokammer har jeg tidligere skrevet ett innlegg om som du kan lese HER. Filterbobler bidrar til at man blir eksponert for informasjon som er relevant til ting du har søkt på, eller vist interesse for tidligere og vil derfor bidra med å eksponere det du markedsfører til akkurat de som allerede har vist en interesse for lignende saker i forkant. Derfor vil en person som tidligere har søkt opp relevante ting til veganske produkter og en vegansk livsstil mest sannsynlig bli eksponert for din annonse om ett nytt vegansk produkt noe som vil øke mulighetene for å nå ut til nye potensielle kunder.

Ekkokammer er også noe som lett kan oppstå for for eksempel medlemmer av et vegansk nettforum. Ekkokammer er en situasjon der en gruppe deler samme meninger, oppfatninger og ideer, og det hele forsterkes gjennom interaksjon. Produktet som da markedsføres i en slik gruppe vil derfor ha stor sannsynlighet for å oppnå suksess blant medlemmene.

Så, hvordan vil digital markedsføring se ut i fremtiden?

Kunstig intelligens

Som sagt er digital markedsføring garantert noe som er kommet for å bli, men ikke nødvendigvis uten store endringer fremover i tid. Noe vi har lært om dette semesteret og som jeg tror kommer til å bli en større del av fremtidens digital markedsføring er kunstig intelligens, som jeg også har skrevet ett blogginnlegg om tidligere som du kan lese HER. Det finnes folk som tror at kunstig intelligens en dag vil ta over verden, dette er nok ikke en bekymring verdt å ha helt enda, men at det vil ha en større rolle og bidra i mye større grad i fremtidens digitale markedsføring tror jeg absolutt.

Dette vil ha en påkjenning for mange markedsførere som idag ikke bidrar med mer enn hva en robot kan få til. Dette kan være oppgaver som å besvare en kundeservicechat eller å dele annonser på nett. Likevel tror jeg at menneskelig arbeidskraft og muligheten til å kontakte ett ekte menneske fremfor robot aldri vil bli helt borte, da mennesker kan tilby en helt annen form for engasjement og følelser enn hva en robot kan, som i visse situasjoner kan være en nødvendighet og en avgjørende faktor for kunden.

Sosiale medier

Sosiale medier er også allerede en stor del av dagens digitale markedsføring, og jeg tror bare det blir mer av det i fremtiden. Det dukker stadig opp nye sosiale medier og å være synlig på disse er viktig for virksomheter i dagens digitale verden, både for å ha muligheten til en dialog med nåværende og nye kunder, men også fordi sosiale medier er der kundene deler erfaringer seg imellom, og som bedrift har du da muligheten til å optimalisere deg gjennom tilbakemeldingene du får. Det er viktig å huske på at kunder ofte bestemmer seg for hvilke bedrifter de vil handle hos gjennom tidligere kunders erfaring. En bedrift som er godt synlig i sosiale medier, og da gjerne på flere ulike plattformer, virker også mer troverdig og vil tilnærme seg flere engasjerte kunder enn en bedrift som ikke er å finne på sosiale medier.

Oppsummering

Som oppsummering vil jeg si at digital markedsføring er ett allerede viktig element for virksomheter idag, men som jeg tror at i fremtiden bare vil vokse seg større og til slutt være essensielt for alle virksomheter for å lykkes. Digital markedsføring i fremtiden tror jeg vil eksistere i størst grad på sosiale medier kanaler, men også via kunstig intelligens som vil optimaliseres betraktelig med tiden, men selv tror jeg i hvert fall at noe menneskelig arbeidskraft alltid vil være nyttig og nødvendig.

Avslutningsvis vil jeg si at jeg synes dette faget har vært ekstremt lærerikt og spennende, og jeg avslutter det med masse ny kunnskap som jeg gleder meg til å få teste ut senere i arbeidslivet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *