Suksess med SEO

Suksess med SEO

I dagens blogginnlegg skal jeg ta for meg en «How to» – artikkel om SEO og hvordan dette kan brukes til fordel for din bedrift.

Hva er SEO?

SEO står for Search Engine Optimization eller søkemotoroptimalisering og brukes for å gjøre deg synlig på nett. Søkemotoroptimalisering omhandler prosessen som avgjør synlighet i ulike søkemotorer slik som for eksempel Google, og nettsider blir rangert etter relevans for brukeren basert på søk. Det er små programroboter som jobber seg gjennom alle nettsider for å indeksere dem, og siden de skal gjennom millioner av nettsider og ikke har tid til å tenke, er det ekstremt viktig at nettopp din nettside er lett å indeksere for robotene.

Hvorfor skal man benytte seg av SEO?

De aller fleste i Norge benytter seg av Google nesten hver eneste dag så for en nettside er det avgjørende hvor godt synlig man er i google søk. Dagens forbrukere er utålmodig og vil ha svar på det de lurer på raskt, så de fleste vil velge en av de 2 første resultatene og nesten ingen gidder å klikke seg videre til side 2 så å ligge her vil ha liten hensikt.

Ting å tenke på før du setter i gang med SEO

For å komme seg øverst på google sine lister må nettsiden din både være interessant og relevant for forbrukeren og det skal være lett å finne det man leter etter. Det lønner seg å gjøre en analyse av nettsiden din før du setter i gang med SEO for å optimalisere den mest mulig.

  • Først og fremst er det viktig med gode titler, overskrifter, bildebeskrivelser og metabeskrivelser. 
  • Google leser tekst og ikke bilder
  • Du må huske å inkludere ord du tenker folk faktisk søker på for å oppnå relevans
  • Benytt deg av Google Analytics, Google Search Console og Keyword planner
  • Nettsiden må fungere på alle skjermstørrelser
  • Bruk et domene, helst .no
  • Jobb for relevante inngående lenker
  • Sider som er SSL-sertifiserte vil rangeres høyere
  • Husk at du skal skape den beste mulig brukeropplevelsen samtidig som intensjonen samsvarer med søket.

Hvordan velger du riktig søkeord?

For å vite at de søkeordene du velger skal fungere må du også vite hva det er folk egentlig søker etter. For å finne ut av dette kan du benytte seg av Google Suggest for å se Google sine egne forslag. Google Suggest viser også støtteord som kan bidra til enda høyere rangering.

For eksempel vil det ikke hjelpe å ha en helt topp nettside som selger ernæringsveiledning dersom kunder flest søker etter «kostholdsplan» og dette ordet ikke kan relateres til din nettside. Her kan også Google hjelpe deg med å finne riktig søkeord ved at du benytter deg av «searches related to» på bunnen av resultatlisten.

Lag en god metabeskrivelse

Når en nettside dukker opp i google søk har den en informasjonsbeskrivelse rett under nettsiden. Den eksisterer ikke på selve nettiden men den gir en kort beskrivelse om hva nettsiden inneholder og kan være avgjørende for om brukeren velger å trykke seg inn siden din fremfor en annen.

En rask nettside

Nettsider blir også rangert etter hastigheten fra en bruker har klikket seg inn til de faktisk er inne på siden. Både vil Google straffe treige nettsider med en lavere plassering men brukere i dag har også lite tålmodighet, så dersom nettsiden din viser seg å være treig vil de fleste benytte seg av en annen nettside uansett hvor relevant din nettside faktisk er.

Oppsummering

For en god plassering i googles søkemotor er det altså mange faktorer som spiller inn og en god SEO er avgjørende. Det er viktig å forstå kunden og deres behov og å kunne optimalisere din nettside for å nå ut til kunden, både når det kommer til søkeord, brukervennlighet og en rask fungerende nettside.

Kildehenvisning: 

2 kommentarer til «Suksess med SEO»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *