Bikbok – målgruppe og kundereisen

Bikbok – målgruppe og kundereisen

Første del av kurset er ferdig og del 2 av digital markedsføring er endelig i gang. Denne delen av kurset er med Cecilie Staude og handler om temaet sosial kommunikasjon i et bærekraftig perspektiv. I denne delen av kurset skal vi i grupper levere en eksamensbesvarelse med fokus rundt en virksomhet og deres bærekraftige perspektiv. Min gruppe har valgt H&M, men i mine personlige blogginnlegg rundt dette ønsker jeg å se nærmere på Bikbok da jeg selv jobber innenfor virksomheten og finner det derfor spennende å lære mer om.

Bikbok 

Bikbok er en internasjonal og online motebutikk som i 1973 ble startet av to nordmenn for å hovedsakelig skape et fashion jeansbrand for unge jenter. Merket vokste raskt og produktene ble solgt videre til mange butikker i Norge og Sverige. I løpet av de neste årene utviklet merket seg til å bli hele kolleksjoner, og de åpnet sin første Bikbok butikk i Oslo i 1978. (Bikbok) Bikbok eies i dag av Varner-gruppen, og har 177 butikker i Norge, Sverige, og Finland. 

Målgruppen til Bikbok

Bikbok sin målgruppe baserer seg i hovedsak på jenter mellom alderen 16-25 som ønsker billig og trendy klær og tilbehør både til hverdag og fest. Den typiske Bikbok-jenta er trendbevisst, leken og inspirerer med personlig stil og en sprudlende livsstil. Den typiske Bikbok-jenta har det ene øyet rettet mot de nyeste trendene rett fra catwalken og det andre øyet mot den Skandinaviske street-style stilen. (Bikbok)

Bikbok sin målgruppe utpeker seg også tydelig både på nettsiden, og Bikbok sin instagram, der det brukes unge jenter som modeller. De aller fleste som er ansatt i Bikbok sine butikker er også unge jenter og de ansatte brukes også flittig som modeller på de ulike Bikbok butikkenes Instagram for å vise frem klær og nyheter og andre morsomme kampanjer.

Skjermdump av hjemmesiden til: https://bikbok.com/no/

Kundereise

En kundereise kan forklares som prosessen av kjøpet fra start til slutt og det hele starter med en problemerkjennelse, altså at kunden anerkjenner et problem eller behov som kunden ønsker å løse. Dette kan for eksempel at kunden har ett behov eller så enkelt som ett ønske om nye jeans. 

Deretter vil kunden gå gjennom en søkeprosess der internett ofte brukes flittig for å finne informasjonen man ønsker om produktet. Dette kan for Bikbok sine kunder for eksempel omhandle størrelse guide, hvilke materialer som er brukt, farger, passform, hvor varen er produsert, om det er bærekraftig og mye mer, for å skaffe mest mulig informasjon og varen.

Vurderingsfasen er neste fase. Der vurderes produktet opp mot andre lignende produkter og man sammenligner og vurderer hvilket produkt som er best egnet til å løse sitt problem eller behov. Her kan man veie de ulike produktene opp mot hverandre med for eksempel bilder og kundeanmeldelser på nettsiden.

Beslutningsfasen er den fasen vi går gjennom da vi allerede har bestemt oss for hvilket produkt vi ønsker å gå for. Da beveger vi oss videre til betaling og produktet blir med hjem. Siste fase er atferd etter kjøp. Her vil man som kunde se på om produktet var en suksess eller ikke, og om man fikk det man forventet. Dersom utfallet er positivt og man er fornøyd med handelen og varen, er muligheten for at man handler der igjen stor, men dersom man er misfornøyd, er det større sannsynlighet for at man går for ett annet alternativ neste gang.

Bikbok i mine øyne

Som ansatt i Bikbok synes jeg butikken er en ypperlig butikk på markedet for alle unge jenter og kvinner som er på utkikk etter klær som er både trendy, men som også selges til en pris unge jenter ofte har råd til. Bikbok har også de siste årene gjort store fremskritt når det kommer til felleskapet. Bikbok har nå flere ulike stiler på klærne og det finnes enda flere ulike størrelser enn før, både mindre og større. Derfor har Bikbok fått ett enda bredere utvalg og kan derfor benyttes av så og si alle som ønsker moteriktig klær både til hverdag og fest og mye mer.

Kilder:

https://bikbok.com/no/bedriftsider/om-bik-bok/om-bik-bok/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *