Tise som en digital plattform

Tise som en digital plattform

Heisann!

I forelesningene vi har hatt til nå har vi virkelig fått masse ny kunnskap om digitalisering og digitale tjenester, og mere skal det bli. Mitt blogginnlegg i dag skal handle om nettopp dette, nemlig en digital plattformtjeneste, appen kalt Tise. Tise er en gjenbruks-app som driver med kjøp og salg av brukte gjenstander. Nordmenn i dag eier mye mer klær og ting enn vi egentlig trenger og vi handler ofte uten å tenke miljø, nettopp derfor trenger vi appen Tise. Tise har gjort det lettere og mer trendy å være miljøbevisst, og spesielt for ungdommen.

Appen Tise ble lansert i 2016 og har i dag over 1,2 millioner brukere. Tise sin målgruppe er hovedsakelig unge voksne og hele 50% av alle jenter mellom 18-24 år i Norge har en profil på Tise.

Hva er Tise og hvordan fungerer det?

Appen tise er en gratis norsk app utviklet i et samarbeid med Jenny Skavlan, som selv er veldig opptatt av nettopp dette med gjenbruk. Appen er enkel i bruk da oppsettet er nesten identisk med Instagram som mange allerede har benyttet seg av i mange år og kjenner godt til. I appen kan du kjøpe alt fra klær, interiør, møbler, kunst, og til og med eiendom finner du i appen. Alt er delt opp i kategorier som du kan filtrere ned til minste detalj for å finne nettopp det du er på utkikk etter inne på appen raskest mulig, eller du kan bare scrolle deg gjennom de ulike kategoriene uten mål og mening og «like» de annonsene du liker så du lettere kan finne tilbake til de etterpå.

Det er enkelt å sende en melding dersom man lurer på noe angående produkt du er interessert i, og dersom du vil ha det, er det like enkelt å legge inn et bud.  Du kan også selv legge ut ting for salgs på tise, dette er også like enkelt som å legge ut en post på insta. Appen tillater deg også som på lik linje som med instagram å følge folk på tise, noe som gjør det enklere å få med seg når det selges noe som kan være av interesse for deg. Tise har også en egen side styrt av anbefalingsalgoritmer der varer som er spesielt populære og kan virke interessante for deg ut ifra tidligere søk vil dukke opp.

Tise-appen sin logo

Aktører

Hovedsakelig er kundene/brukerne til Tise privatpersoner, som oppretter en gratis brukerprofil. Du kan likevel oppgradere medlemskapet til Tise Member som tilbyr deg to ulike «pakker». Den ene koster 35,-/måneden og den andre 179,-/måneden. Begge innebærer i ulik grad at du kommer på toppen av topplistene på produkter, du blir ekstra synlig for andre tisere og du får eksklusive medlemsfordeler.

Appen Tise er som sagt gratis, men den har opprettet et eget konsept kalt «Second Chance», spesielt for bedrifter, som gir bedriftene muligheten til å selge returnerte varer som ikke lengre kan selges i butikk, eller varer som skal ut av sortimentet til en lavere pris. 

Hvordan senker Tise brukerens transaksjonskostnader?

Transaksjonskostnadene kan forståes som de ressursene man bruker når man gjennomfører en handel. Ved god organisering av gjennomføringen av slike oppgaver kan transaksjonskostnadene senkes betraktelig.

Søkekostnader

Når vi skal kjøpe noe må vi aller først søke oss frem til det aktuelle produktet, som gjør at vi pådrar oss søkekostander, hvert fall i form av tid. For å senke disse har Tise gjort det enkelt ved å dele alt nøye opp i kategorier slik som «mote og wearables», kunst og design» og «devicer og lyd», og du kan selv velge å filtrere nesten helt ned til minste detalj om ønskelig med egne underkategorier slik som «klær» «vesker og bagger», «sko» osv, du kan sette filter på prisen og du kan til og med begrense søket til innenfor det området du ønsker. Du kan også velge å søke på ulike «tags» som kan være brukt i annonsen eller ord som er knyttet til det du leter etter av produkter for å finne de raskere.

Informasjonskostandene

Dette er kostandene som går med av å skulle finne informasjonen du søker om produktet som er aktuelt. Tise har gjort det slik at selgeren skriver det aller mest nødvendige om produktet i annonsen, men om du skulle ønske mer informasjon er det enkelt å starte en chat med selger, der popper det opp forslag på meldinger du kan sende for å starte samtalen slik som «Hei, har du flere bilder?» «Hei, hvordan er denne i størrelsen?» osv, som gjør det så enkelt at du ikke engang trenger å formulere en egen melding før du trykker «send».

Forhandlingskostander

Disse oppstår når selger og kjøper skal bli enig om en pris, leverandre og om det eventuelt skulle være noe annet knyttet til selve handelen. Tise senker transaksjonskostnadene ved at du kan velge alternativer som «må hentes», «kan møtes» eller «kan sendes» i annonsen for å tidlig gi beskjed om hvordan du ønsker å overlevere varen. Prisen skrives også i annonsen, men dersom man ønsker kan man velge å gi bud eller eventuelt ha en budrunde om det er mange interesserte.

Beslutningskostandene 

Disse handler om du skal gjennomføre ett kjøp eller ikke. Tise er en plattform der du forhandler med ukjente personer og man er derfor nødt til å stole på både kjøper og selger i denne prosessen. Tise har derfor gitt brukerne mulighet til å gi vurderinger til andre brukere av Tise og du kan dermed se om de du forhandler med har høy eller lav score og deretter ta en beslutning ut ifra det om du velger å stole på dem.

Evalueringskostnadene

Er du fornøyd med kjøpet? Mottok du det du bestilte? Noen ganger er ikke produktet slik som du trodde eller du kan oppleve å ikke motta noe produkt i det hele tatt. Tise kan hjelpe deg dersom produktet ikke leverer til forventningene, eller ved andre feil, men kun om du har benyttet deg av Safe Payment som betalingsmetode. 

Tvangskostnader

De dukker opp om du og selger er uenige om leveransen og dere må igjennom prosessen på nytt. Tise kan som tidligere sagt kun hjelpe deg dersom du har benyttet Safe Payment, det er derfor viktig at du selv tar en nøye vurdering av produktet før kjøp når du handler på Tise.

Kildehenvisning

https://costume.no/costume-green/dette-er-de-mest-populare-loppis-appene

https://tise.com

Krokan, Arne. 2015. «Det friksjonsfrie samfunn – om utviklingen av nye digitale tjenester». Cappelen Damm.

Krokan, Arne. 2017. «Nettverksøkonomi- digitale tjenester og sosiale mediers økonomi». Cappelen Damm.

One thought on “Tise som en digital plattform

  1. Hei Frida!
    Her har du skrevet et veldig fint innlegg som godt forklarer begrepene rundt det å senke transaksjonskostnader – veldig godt jobbet! Strukturen og kildebruk er også fint, fortsett slik!:D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *